Mufloní na divoko

Tato zvěřina svojí nezaměnitelnou chutí a křehkostí uspokojí i ty nejnáročnější. Na její přípravu ale rozhodně nemusíte být žádní šéfkuchaři. S hrstí bylinek a mufloní kýtou od nás rozpoutáte i ve vaší kuchyni divočinu hodnou každého myslivce.
Připravte si:
- Mufloní kýtu (asi 800 g)
- 150 g slaniny
- 1/8 l octa
- 2 mrkve na kolečka
- 1 cibuli
- 1 petržel
- ¼ celeru
- 2 dl červeného vína
- něco na dochucení: pepř, sůl
- ... a bylinky: bobkový list, nové koření, kuličky jalovce
A jdeme na to:
Nejdřív si připravte marinádu. Ocet, jednu mrkev nakrájenou na kolečka, 4 kuličky jalovce a bobkový list zalijte ¼ litru vody a chvíli povařte. Vychladlou směsí poté přelijte mufloní kýtu a nechte odležet, nejlépe 3–4 dny.
Zpěňte najemno nakrájenou cibuli, mrkev a petržel, přidejte a orestujte slaninu. Namarinovaného muflona prudce orestujte a zatažené maso podlijte zbylou marinádou. Přidejte pepř, nové koření, bobkový list a osolte.
Vše vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte doměkka asi dvě hodiny. Šťávu z výpeku povařte, aby zhoustla a případně zaprašte moukou. Přidejte víno a ještě chvíli vařte.
Maso nakrájejte na plátky a polijte omáčkou. Při zvěřinových hodech muflon vynikne s bramborovým knedlíkem a porcí červeného zelí.