Ulovte si zvěřinu provoněnou českými lesy

Lovu zdar!
Nevěnujete se myslivosti? Kvalitní zvěřinu provoněnou českými lesy ulovíte i u nás na pultech.
Je libo dančí kýtu, kančí plec nebo třeba rovnou jelení krk? Od 14. října na vás čekají v naší nabídce.
Málokdo se zvěřinou v kuchyni běžně pracuje, proč s tím začít?
- zvěřina je zdravá alternativa k českému vepřovému a hovězímu
- je bohatá na bílkoviny a minerály
- má nižší obsah tuku
- je dobře stravitelná
Stavte se na jedné z našich prodejen pro speciality provoněné českými lesy. A pokud na nejbližsí prodejně zvěřinu neseženete, rádi ji pro vás objednáme. Stačí se ozvat někomu z personálu nebo nám na prodejnu zavolat.
Divočina v kuchyni
Stavte se na jedné z našich prodejen pro kvalitu provoněnou českými lesy. Nebojte se, s naší zvěřinou vykouzlíte božské kombinace. Připravili jsme si pro vás pět oblíbených mysliveckých receptů.
K čemu se hodí který kousek zvěřiny?
- kýta – pečení, vaření, dušení, smažení, steak, burgery, gril, uzení
- plec – pečení, vaření, dušení, burgery, uzení
- hřbet – pečení, vaření, dušení, smažení, steak, burgery, gril, uzení
- krk – pečení, vaření, dušení, smažení, steak, burgery, gril, uzení
Jaký recept je vám po chuti?

Kančí se šípkovou
Chcete v kuchyni sáhnout po mase, co chutná stejně skvěle jako vepřové, jen je méně tučné? Zkuste kančí, které je svou barvou i chutí dokonce mnohem výraznější. Nejčastěji si na něm pochutnáváme ve spojení se šípkovou omáčkou. Jak ale na ni?

Jelení guláš na víně
Ze všech zvěřinových mas je hovězímu svou chutí nejblíž právě jelen. K tomu je jelení mnohem zdravější a jemnější a připravit si ho můžete na spoustu způsobů. Jelení guláš můžete opít třeba červeným vínem. A to je pak pochoutka!

Mufloní na divoko
Tato zvěřina svojí nezaměnitelnou chutí a křehkostí uspokojí i ty nejnáročnější. Na její přípravu ale rozhodně nemusíte být žádní šéfkuchaři. S hrstí bylinek a mufloní kýtou od nás rozpoutáte i ve vaší kuchyni divočinu hodnou každého myslivce.

Dančí kýta s kořenovou zeleninou a bylinkami
Každý správný myslivec ví, že jedním z nejchutnějších mas je právě to dančí. Pochoutek, co z něj můžete připravit, je opravdu hodně. My jsme zapátrali ve starých královských kuchařkách a našli pro vás recept na výtečnou dančí kýtu s kořenovou zeleninou a bylinkami. Jak na ni?

Srnčí ragů
Přemýšlíte, čím nahradit hovězí maso? Jasnou volbou je srnčí, které má i přes svou jemnost velmi výraznou chuť. Skvěle vynikne po boku kořenové zeleniny a s kapkou (či dvěma) dobrého červeného vína. A když přidáte třeba ještě pár žampionů a koření, vykouzlíte skvělé srnčí ragú. Pojďme se do toho pustit.
Okénko do myslivosti
Tušíte, jak se říká uším divoké zvěře? Co jsou to světla? Víte, že jelením zubům po myslivecku říkáme kelce? Vydejte se s námi na krátkou vycházku po lesnických pojmech, připravili jsme pro vás I malý slovníček.
- Zvěř hájená: má omezenou dobu lovu
- Zvěř nehájená: loví se po celý rok
- Zhaslá zvěř: střelená zvěř
- Světla: oči zvěře
- Slechy: uši srstnaté zvěře
- Běhy: nohy srnek
- Kelce: horní špičáky jelenů
- Zbraně: zuby kanců
- Páráky: zuby dolní čelisti kňoura
- Klektáky: zuby horní čelisti kňoura
- Háky: zuby bachyně, kančí samice
- Hlodáky a struhy: zuby zajíců a svišťů
- Trháky: zuby lesních šelem
Náš dodavatel
Na této akci spolupracujeme s malou rodinou firmou, Zvěřina Havlíček. Respekt a úcta k lesu spolu s výkonem práva myslivosti jsou u nich předávány již několik generací. Jejich posláním je les udržovat v celkové harmonii a mít úctu ke zvěři. Zvířata nejen loví, ale především o ně pečují. Starají se hlavně o jejich zdraví a kvalitu života.
Původ zvěřiny od rodiny Havlíčků je z revírů CHKO Kokořínsko a CHKO České Středohoří, o které se sami starají, a dále z revírů, se kterými dlouhodobě spolupracují.
Za každým svým produktem stojí od začátku do konce. Stejně jako my.