Dančí kýta s kořenovou zeleninou a bylinkami
Že netušíte, co s dančí plecí? Každý správný myslivec ví, že jedním z nejchutnějších mas je právě to dančí. Pochoutek, co z něj můžete připravit, je opravdu hodně. My jsme zapátrali ve starých královských kuchařkách a našli pro vás recept na výtečnou dančí kýtu s kořenovou zeleninou a bylinkami. Jak na ni?

Co budete potřebovat?
🦌 Dančí kýtu (asi 1 kg)
🧅 Červenou cibuli (1 až 2)
🥕 3 mrkve a 2 petržele
🐷 100 g sádla
🍜 masový vývar
🍚 něco na dochucení: sůl
🍃 ... a bylinky: drcený jalovec, drcený růžový pepř, snítku tymiánu a snítku rozmarýnu
A jdeme na to!
Dančí kýtu nebo plec nakrájejte na větší kostky, osolte a okořeňte směsí drceného jalovce a růžového pepře. Nechejte chvilku odležet a mezitím si očištěnou mrkev, petržel a cibuli nakrájejte na hrubší úhledné kousky.
Na rozpáleném sádle orestujte zeleninu dozlatova, přidejte snítku tymiánu a rozmarýnu, opečte společně s masem, podlijte horkým masovým vývarem a duste doměkka.
Jako přílohu doporučujeme kroupy orestované na másle s trochou čerstvé petrželky. Na závěr doporučujeme doplnit například brusinkovou omáčkou, kterou nepokazíte žádný zvěřinový pokrm.