Kachna s jarní nádivkou
Klepe jaro už i na dveře vaší kuchyně? Přivítejte ho s tímhle receptem na kachnu s jarní nádivkou. A pokud se na kachní zrovna necítíte, recept bude chutnat nepřekonatelně i s kuřecím.

Co budete potřebovat?
🍗1 celá kachna
🧅 jarní cibulka
🧄 3 stroužky česneku
🥐 2 rohlíky
🥚 2 vejce
🥛 150 ml mléka
🥓 slanina
🍃 hrst mladých kopřiv a petrželky
🌰 kmín a muškátový oříšek
🍚 sůl a pepř
A jdeme na to!
Kachnu očistěte a důkladně potřete česnekem utřeným se solí.
Rohlíky pokrájejte, zakápněte mlékem a nechte nasáknout. Zatím si na pánvi osmažte jarní cibulku a slaninu. K rohlíkům přidejte spařené kopřivy a petrželku, žloutky a osmaženou slaninu s cibulkou. Přisypte muškátový oříšek, sůl a pepř (gurmáni můžou přisypat i trochu mandlí). Nakonec přidejte sníh vyšlehaný z bílků.
Kachnu naplňte připravenou nádivkou, sešijte otvor a vložte do pekáče. Na závěr ještě posypte kmínem. Pečte asi 1,5 hodiny v troubě rozehřáté na 180 stupňů.