Mufloní na divoko
Je libo muflona? Tato zvěřina svojí nezaměnitelnou chutí a křehkostí uspokojí i ty nejnáročnější. Na její přípravu ale rozhodně nemusíte být žádní šéfkuchaři. S hrstí bylinek a mufloní kýtou od nás rozpoutáte i ve vaší kuchyni divočinu hodnou každého myslivce.

Co budete potřebovat?
🐏 mufloní kýtu (asi 800 g)
🥓 150 g slaniny
🍶 1/8 l octa
🥕 2 mrkve na kolečka, petržel a ¼ celeru
🧅 1 cibuli
🍷 2 dl červeného vína
🍚 něco na dochucení: pepř, sůl
🍃 ... a bylinky: bobkový list, nové koření, kuličky jalovce
A jdeme na to!
Nejdřív si připravte marinádu. Ocet, jednu mrkev nakrájenou na kolečka, 4 kuličky jalovce a bobkový list zalijte ¼ litru vody a chvíli povařte. Vychladlou směsí poté přelijte mufloní kýtu a nechte odležet, nejlépe 3–4 dny.
Zpěňte najemno nakrájenou cibuli, mrkev a petržel, přidejte a orestujte slaninu. Namarinovaného muflona prudce orestujte a zatažené maso podlijte zbylou marinádou. Přidejte pepř, nové koření, bobkový list a osolte.
Vše vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte doměkka asi dvě hodiny. Šťávu z výpeku povařte, aby zhoustla a případně zaprašte moukou. Přidejte víno a ještě chvíli vařte.
Maso nakrájejte na plátky a polijte omáčkou. Při zvěřinových hodech muflon vynikne s bramborovým knedlíkem a porcí červeného zelí.