Krkovice na medové mrkvi
Zdá se vám, že k sobě na první pohled nesedí? Hoďte do trouby tenhle recept a možná změníte názor. Vážně, nemažeme vám jen med kolem pusy.

Co budete potřebovat?
🥩 1 kg vepřové krkovice
🧄 10 stroužků česneku
🥕 5 mrkví
🥣 100 ml vývaru
🍯 5 lžic medu
🐷 sádlo
🍃 bylinky: čerstvý rozmarýn
🍚 pepř a sůl
Jak na to?
Do krkovice nařízněte asi deset kapes a naplňte nakrájeným česnekem a čerstvým rozmarýnem. Opepřete a osolte.
Mrkev oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny a polovinu dejte spolu se snítkou rozmarýnu do pekáčku vymazaného sádlem.
Na mrkev položte maso, zalijte vývarem, přiklopte a vložte do trouby rozpečené na 180 °C.
Asi po hodině pečení maso vyndejte a polijte medem. Vložte zpět do pekáčku, přelijte výpekem a pečte nezakryté dalších 10 minut. V průběhu pečení ještě párkrát přelijte výpekem.
Dobrou chuť!