Vepřová pečeně plněná cibulkou a šalvějí
Prošpikujte si jídelníček něčím výjimečným. Třeba tímhle receptem na vepřovou pečení s cibulkou a šalvějí. Jak na to?

Co budete potřebovat?
🥩 1,5 kg vepřové pečeně
🥓 4 klobásy
🐽 2 lžíce sádla
🧅 1 velká cibule
🍲 500 ml vývaru
🍎 150 ml jablečného cideru
🍃 pár listů šalvěje
🍞 25 g strouhanky
🌾 2 lžíce mouky
🍶 Sůl, pepř a cukr
Jak na to?
V míse smíchejte nakrájenou klobásu, strouhanku, nasekanou šalvěj, sůl a pepř. Na rozpáleném sádle zkaramelizujte cibulku s trochou cukru a poté přidejte ke směsi.
Vrch masa několikrát nařízněte. Z boku do něj zakrojte kapsu a rozevřete jako knihu, aby jej bylo možné naplnit. Naplňte směsí a svažte provázkem.
Do masa ještě vmasírujte sůl a pepř a prudce zatáhněte na sádle. Vložte do pekáčku, podlijte vývarem a dejte péct na 20 minut do trouby rozehřáté na 190 °C. Snižte teplotu na 150 °C, maso obraťte a pečte asi dalších 40 minut.
Z výpeku, vývaru, cideru a mouky si připravte omáčku.
Podávejte se šťouchaným bramborem nebo zeleninou. Dobrou chuť!