ZAVŘÍT MENU
Zpět na výpis receptů

Srnčí ragú

Přemýšlíte, čím nahradit hovězí maso? Jasnou volbou je srnčí, které má i přes svou jemnost velmi výraznou chuť. Skvěle vynikne po boku kořenové zeleniny a s kapkou (či dvěma) dobrého červeného vína. A když přidáte třeba ještě pár žampionů a koření, vykouzlíte skvělé srnčí ragú. Pojďme se do toho pustit.

Co budete potřebovat?

? 1 kg srnčí plec z českých lesů
? 1 ks cibule
? 100 g kořenové zeleniny
? hrst žampionů
? 3 lžíce hladké mouky
? 100 g másla
? 4 lžíce rajského protlaku
? sůl
? 2 lžičky cukru krupice
? šťáva z půlky citronu
? bylinky: jalovec, tymián, bobkový list, nové koření

A jdeme na to!

Kupte u nás očištěnou srnčí plec pokrájenou na kostičky.

Kořenovou zeleninu a cibuli očistěte, nakrájejte na plátky a restujte na másle dozlatova společně s cukrem a kořením. Základ zalijte vodou, vmíchejte srnčí maso a duste pod pokličkou doměkka.

Měkké maso vyndejte, šťávu zredukujte, přidejte hladkou mouku a po zasmahnutí zalijte vývarem nebo vodou. Rozmíchejte a za stálého míchání povařte. Omáčku dochuťte protlakem, octem, cukrem, citronem a před koncem přidejte trochu červeného vína. Omáčku přeceďte a nalijte zpět k masu.

Žampiony očistěte, nakrájejte na čtvrtky, vložte do omáčky s masem a krátce poduste.

A máme hotovo! Ragú bude chutnat skvěle třeba s houskovým knedlíkem.